Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 75 g manteiga, sem sal, fria, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 150 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 1 pitada de sal
-
½
c. chá de açúcar baunilhado, caseiro
lub ¼ c. chá de extrato natural de baunilha - 50 g água
Cobertura
- 900 - 1000 g maçãs (ex.: Reineta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)
- 30 g açúcar
- 10 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo Capuccino
50 Min
Pão de mandioquinha
1h 10 min
Bolo de reis
1h 5min
Sopa de frango e milho verde e Terrinas de brócolis
1h 25 min
Broa de milho
2h 20 min
Bolachas de queijo
2 Std. 30 Min
Sorbet de limão
8 godz. 30 min
Mousse de chocolate
3h 20min
Purê de batata
50 Min
Arroz no vapor
25 min
Claras em neve
5 Min
Limonada
5 Min