Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g óleo de girassol, mais q.b. para untar
- 250 g leite
- 20 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 500 g farinha de trigo
- 1 ovo médio
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 781 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17 mg
Alternatywne przepisy
Pão de iogurte
1h 20min
Pão integral com passas
1h 50min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Salpicão de frango
40min
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Carcaças
1 Std. 40 Min
Pão de cinco sementes
1h 50min
Pão de forma
3 Std.
Trança
2 godz. 20 min