Krydret kylling med asparges og ærtesalat

Krydret kylling med asparges og ærtesalat

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

Fem krydderier
  • olivenolie
    1 spsk
  • instant kaffe
    2 tsk
  • allehånde, stødt
    2 tsk
  • oregano, tørret
    2 tsk
  • paprika
    2 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • cayennepeber, stødt
    ¼ tsk
  • havsalt, flager (se tip)
    1 tsk
  • farin
    2 spsk
  • kylling
    1400 - 1600 g
Salat med asparges og ærter
  • ekstra jomfruolivenolie
    40 g
  • rødvinseddike
    60 g
  • dijonsennep
    1 tsk
  • salt efter smag
    ¼ - ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser
  • sukker, hvid
    2 tsk
  • vand
    500 g
  • asparges trimmet og skåret i stykker (3 cm)
    2 bundt
  • sukkerærter trimmet
    150 g
  • salatblade
    60 g
  • rødløg skåret i tynde skiver
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 720 mg
Białko 51 g
Kalorie 2676 kJ / 637 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie