Marokkansk kylling med blomkålscouscous

Marokkansk kylling med blomkålscouscous

3.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portioner

Składniki

  • mandler
    70 g
  • rødløg
    1
  • fed hvidløg
    3
  • koriander, frisk blade og stængler
    5 - 6 kviste
  • paprika
    ½ tsk
  • kanel, stødt
    1 - 2 knivspidser
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • havsalt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • spidskommen, stødt
    1 ½ tsk
  • ingefær, stødt
    ¼ tsk
  • kyllingelår, med eller uden skind, med ben skåret i stykker (2-3 cm)
    600 g
  • blomkål delt i buketter
    500 g
  • smør
    20 g
  • vand
    500 g
  • citron kun juice, efter smag
    ½ - 1
  • bredbladet persille, frisk kun blade, groft hakket
    5 - 8 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 606 mg
Białko 34 g
Kalorie 1726 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie