Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz russet potatoes, medium-sized, ends trimmed. If large, trimmed in a circular shape to fit the blade width (see Tip)
- water, to cover potatoes
-
1
tsp garlic powder
lub 1 tsp onion powder - 1 tsp dried parsley
- ½ tsp ground smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch, to season sauce
- vegetable oil, to fry
- 2 garlic cloves
- 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 oz plain yogurt
- 1 oz mayonnaise
- 1 oz ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 265.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Hamburger Buns with Stout Beer
3 Std.
Loaded Potato Soup
30min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Yogurt Custard Toast with Bacon
40min
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Twice Baked Cheese Soufflés
1 Std. 25 Min
Lychee Sorbet with Vodka
8h 15min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45min
Steamed Crème Brûlée
4 Std. 45 Min