Aromatische kipcurry
TM6 TM5

Aromatische kipcurry

4.8 (4 oceny)

Składniki

Komkommer-pindasalade

  • 85 g pinda's, geroosterd (in olie of droog), ongezouten
  • 10 verse muntblaadjes
  • 170 g komkommer, geschild en in blokjes gesneden (2 cm)
  • zout naar smaak

Kipcurry

  • 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 1 el zout, naar smaak
  • 1 kaneelstokje
  • 10 - 15 kardemompeulen, naar smaak
  • 5 - 10 kruidnagels, naar smaak
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 3 gedroogde chilipepers, naar smaak
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad naar smaak
  • 10 curry blaadjes, vers (optioneel)
  • 5 knoflookteentjes
  • 1 stuk gember, vers wortel (3 cm)
  • 285 g uien, gevierendeeld
  • 70 g olie
  • 285 g tomaten, gehalveerd
  • 910 g kippenbouten, zonder vel
  • 60 g tomatenpuree
  • 60 g pindakaas, smeuïg

Gele rijst

  • 910 g water
    lub 910 g groentenbouillon
  • 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
  • 2 tl zout
  • 285 g basmatirijst
  • 60 g boter
  • verse peterselie, om te garneren
    lub verse koriander, om te garneren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
3733.9 kJ / 892.4 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
58.3 g
Tłuszcz
58.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Błonnik
6.2 g
Sód
2103.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy