Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 1 gousse de vanille Bourbon, fendue en deux et grattée
- 4 pommes à cuire moyennes
- 200 de riz rond blanc, spécial dessert
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre roux
- 20 g de beurre demi-sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 156660.5 kJ / 37442.8 kcal
- Białko
- 672.6 g
- Węglowodany
- 8426.2 g
- Tłuszcz
- 91.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 116.8 g
- Sód
- 212.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jambalaya de poulet
40 min
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1h 20min
Chili Con Carne
30 min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40 min
Riz au bœuf et poivron rouge
45 min
Crème dessert à la chicorée
15 min
Flan pomme-coco
55 dk
Crème à la fraise et au yaourt
3h 20 min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Flan sans pâte
6h