Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kylling
- 500 g kyllingebryst, uden skind, skåret i mundrette stykker
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk garam masala
- 20 g citronsaft, friskpresset
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær, stødt
- 4 spsk korianderblade, friske
- 140 g yoghurt naturel
- ½ tsk salt
Sauce
- 20 g olie
- 120 g løg, halverede
- 2 fed hvidløg
- 2 kardemommekapsler, hele
- 300 g tomater, skåret i stykker
- 1 tsk kanel, stødt
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk sød paprika
- 20 g citronsaft, friskpresset
- 250 g fløde
- 1 spsk mandler
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 200 g vand
-
300
g pasta, tørret
lub 300 g pasta, tagliatelle - 4 kviste koriander, frisk, finthakket
- 1 citron, skåret i tern
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3312 kJ / 792 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 699 mg