Yam Pottage (Asaro)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • yam peeled, cut in pieces (3 cm)
    500 g
  • water for soaking
  • plum tomatoes quartered
    250 g
  • red pepper approx. 1 pepper
    120 g
  • scotch bonnet chilli deseeded if desired
    1
  • white onion quartered
    ½
  • water
    600 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • crayfish powder
    1 Tbsp
  • fresh spinach leaves
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 183.8 kcal / 769 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 57.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...