![Pan de Viena con frutos secos Pan de Viena con frutos secos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c12a1a602921aaee947bae831968a70/Derivates/10d0f7bdd554b71efe154236e09b8e67d6ac3a57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de leche (y algo más para pincelar)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 15 g de mantequilla en trozos
- 1 huevo
- 25 g de azúcar (y algo más para pincelar)
- 270 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
-
50
g de frutos secos enteros variados
lub 50 g de perlas de chocolate - 1 cucharada de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 715 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 45.6 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3u.
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2 godz.
Espuma de fresas
5min
Menú: Pasta con pollo. Ensalada templada. Bizcocho de chocolate.
1 godz.
Masa de pan básica
1 godz.
Limonada
5min
Menú: Pan vienés. Ratatouille. Petits fours para dos
1 Std. 15 Min
Infusión de naranja
25min
Turrón de chocolate con palomitas caramelizadas
2 Std. 40 Min
Pan de Viena con chorizo
45min
Carrot cake cookies
35 min
Bacalao con sobrasada a la miel y arroz verde
30min