Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de almejas frescas
- 1 pellizco de pimentón
- 50 g de vino blanco
-
150
g de fumet de pescado
lub 150 g de agua con 1 cucharadita de sal - 2 cucharadas de perejil fresco picado (sólo las hojas)
- 1 cucharadita de pan rallado
- ½ cucharadita de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Arroz a la cubana
1 godz.
Patatas para guarnición o para tortilla
30min
Arroz caldoso
1h 15min
Lentejas estofadas
3sa 45 dk
Mayonesa
5 min
Arroz amarillo con pollo
40 min
Macarrones con tomate y chorizo
25 min
Gazpacho
10 min
Alioli
10 min
Puré de patata
50 min
Guacamole
10 min
Albóndigas en salsa española
55min