Carne de vaca estufada com gnocchi

Carne de vaca estufada com gnocchi

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porções

Składniki

  • azeite
    70 g
  • carne de vaca, para guisar cortada em pedaços (3 cm aprox.)
    600 g
  • cebola roxa cortada em fatias
    170 g
  • cenoura cortada em rodelas (1-2 cm aprox.)
    150 g
  • aipo cortado em rodelas (0,5-1 cm aprox.)
    70 g
  • pimentão vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    80 g
  • água
    600 g
  • pasta de tomate
    30 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • grão de pimenta da Jamaica
    4 gota de
  • louro, folha, seco
    2
  • tomilho
    1 c. chá de
  • páprica picante
    ¾ - 1 c. chá de
  • açúcar refinado
    ½ - 1 c. chá de
  • pimenta preta, moída no momento
    ¼ - ¾ c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • gnocchi
    250 g
  • salsinha fresca picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 528 kcal / 2210.6 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 1138.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...