Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g azeite
-
1
cubo de caldo de galinha (para 0,5 l)
lub 1 c. chá cheia de caldo de galinha caseiro - 1 pitada de alho em pó
- 1 c. chá de orégano seco
-
100
g chouriço, cortado em fatias
lub 100 g bacon em cubos - 80 g cogumelos laminados, em lata, escorridos (opcjonalnie)
-
300
g molho de tomate, caseiro
lub 300 g molho de tomate (à espanhola), de compra - 600 g água
- 300 g massa curta, seca (ex.: penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1270 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1h 30min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Penne com frango e rúcula
35 min
Frango com quiabo
40 min
Calabresa acebolada
20 min
Canja de galinha
55 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min
Frango à pizzaiolo
55 Min
Arroz de atum e ovo
1h
Arroz no vapor
25 min
Macarrão cozido
20 min