Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 280 g eritritol, ou outro adoçante da sua preferência
- 30 g casca de laranja
- 450 g suco de laranja, aprox. 5 laranjas Bahia
- 4 ovos grandes
- 200 g farinha de trigo
- 50 g aveia em flocos finos
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 1 c. chá de raspa de laranja
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 15904 kJ / 3805 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 501 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 4731 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de banana
1 Std.
Bolo de coco gelado
1 Std.
Sopa de legumes
55 min
Frango com quiabo
40min
Bolo cremoso de coco
2h 45min
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55 min
Bolo de limão
55 min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Arroz no vapor
25 Min
Bolo de chocolate
40min
Pão de ló
1 Std. 50 Min
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55 min