Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g cebola cortada em metades ou em 3 cunhas verticais (4-5 unid. aprox.)
- 80 g queijo Gruyère
- 30 g azeite
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 ½ c. chá de açúcar mascavado
- 50 g vinagre branco
- 25 g farinha
- 800 g água
-
1
cubo de caldo de carne
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 folha de louro, seca
- 1 c. sopa de tomilho, só as folhas
- 12 fatias de baguete de véspera, ou outro pão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 967.6 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 419.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1 Std.
Caldo verde
40 Min
Panetone de Frutas
7h 30min
Salada de beterraba e cenoura à brasileira - TM5
Brak ocen
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Pizza Marguerita
1 Std. 15 Min
Canja de galinha
55min
Pão pitta
2 Std.
Caldo de galinha
45 Min
Muffins com gotas de chocolate
1 Std.
Feijão de óleo de palma
20 Min