Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g azeite
- 100 - 150 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 350 - 400 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
-
50
g mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
lub 50 g ervilhas congeladas (opcjonalnie) - 700 - 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l) -
½ - 1
c. chá de sal
lub ½ - 1 c. sopa de molho de soja - 60 - 80 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Natalino
55min
Sopa de legumes
55min
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Brak ocen
Creme de legumes versátil
45min
Doce de aproveitamentos
35min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25min
Caldo verde
40min
Refeição completa para duas pessoas: Sopa de Legumes, Caçarola de frango com arroz, Maçã com canela a Vapor
1h 20min
Molho de tomate
40min
Arroz de tomate
30min
Sopa cremosa de abobrinha
25min
Sopa de legumes versátil
50min