Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 2 ovos
- 60 g açúcar
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 20 g cacau em pó
- 60 g farinha
- ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 5 folhas de gelatina
- 150 g chocolate branco partido em pedaços pequenos
- 405 g natas, min. 30% de gordura
- 200 g natas, min. 30% de gordura frias
- 170 g chocolate de leite, pedaços pequenos ou callets
- 20 g café solúvel
- 100 g chocolate p/ culinária, pedaços pequenos ou callets
- 10 g água
- 50 g fondant, branco
- 50 g marshmallows, branco
- 10 g estrelas de açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1655.9 kJ / 395.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz-doce de leite condensado
1h
Torta de limão com lemon curd
1h
Pão-de-ló de Freitas
45min
Calda de laranja e cravinho
35min
Nougat estilo Montélimar
3h 30 min
Mascarpone cremoso com maçãs caramelizadas
30 Min
Barriga de porco assada com pera e cebola
12 Std.
Empadas de chocolate, maçã e clementina
Keine Bewertungen
Ensopado de Borrego
3 Std.
Marinada jamaicana para frango
10 Min
Arroz carolino com refogado de alho
40 Min
Mil-folhas
5h