Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
TM5 TM6

Griechische Bohnensuppe (Fasolada)

4.3 (26 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 100 g Möhren, in Scheiben (3 mm)
  • 100 g Staudensellerie, in Scheiben (3 mm)
  • 50 g Olivenöl
  • 40 g Tomatenmark
  • 2 TL Paprika edelsüß
  • 400 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Cayenne-Pfeffer
  • 1200 g Cannellini-Bohnen, abgetropft
  • 4 EL Petersilie, abgezupft, gehackt
  • 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
16.7 g
Sód
375 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy