![Ravioli sardes (culurgiones) Ravioli sardes (culurgiones)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab0753ee-f481-4172-a794-80efbcd9b077/Derivates/be0a7a3a-e021-466e-949c-f5b79587731b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 800 g de pommes de terre, en cubes (1 cm)
Les ravioli
- 300 g de semoule de blé dur, extra fine
- 150 g d'eau
- 35 g d'huile d'olive
- 5 g de sel
- 300 g de pecorino, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 10 feuilles de menthe
- farine de blé, pour le plan de travail
La sauce tomate
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- ½ c. à café de sel
- 5 - 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognaise express
20 Min
Gnocchi de pommes de terre (sans œuf)
1h 40min
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Pâte à pizza
1 Std.
Minipizzas ourson
3h 15min
Lasagne à la bolognaise
2h 15 min
Tartine de croissant aux oignons, burrata et jambon
12h 30min
Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes
10h
Œufs pochés à la turque
30 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3hod. 10min
Sauce au fromage
20 Min
Tartelettes au citron meringuées
14 Std. 15 Min