Ravioli sardes (culurgiones)

Ravioli sardes (culurgiones)

3.6 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre en cubes (1 cm)
Les ravioli
  • 300 g de semoule de blé dur extra fine
  • 150 g d'eau
  • 35 g d'huile d'olive
  • 5 g de sel
  • 300 g de pecorino coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 10 feuilles de menthe
  • farine de blé pour le plan de travail
La sauce tomate
  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'huile d'olive
  • 800 g de tomates concassées en conserve
  • 1 pincée de bicarbonate de sodium
  • ½ c. à café de sel
  • 5 - 10 feuilles de basilic frais

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 24.2 g
Kalorie 2824 kJ / 675 kcal
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 71.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...