Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weckerl und Marinieren des Schweinslungenbratens
- 250 g Wasser
-
20
g frische Germ
lub 5 g Trockengerm - 430 g Weizenmehl, glatt, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 2 - 3 TL Salz, nach Geschmack
- 480 g Schweinslungenbraten
- ½ - 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Geschmack
- 20 g Dijonsenf
-
80
g dunkles Bier
lub 80 g Whisky (z.B. Jim Beam Honey) - 800 - 1000 g Pommes Frites, TK, (siehe Tipp)
Füllung
- 50 g Olivenöl
- 4 Knoblauchzehen
- 280 g Zwiebeln, in Scheiben (3 mm)
- 30 g Sojasauce
- Senf zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1853 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischstrudel für Suppe
40min
Knoblauch-Kartoffel-Puffer
45 Min
Gefüllter Putenbraten
1 Std. 50 Min
Osttiroler Schlipfkrapfen
2 Std. 30 Min
Teriyaki-Ripperl mit Maiskolben und Farmersalat
14 godz. 30 min
Brisket mit Backerdäpfel und zweierlei Dips
24h
Oster-Eierlikörkuchen
11h
Lasagne
1 Std. 45 Min
Schweinefilet mit Senfsauce und Kartoffeln (XXL)
1 godz. 5 min
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5h
Käse-Hotdogs mit Sesam
1hod. 40min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1小时