![Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe" Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13297983-E651-4135-8049-EB0BB22F1980/Derivates/e4870412-1264-4d82-a157-f3d6079bca90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa "de luxe"
- 100 g Frischkäse
- 150 g Mayonnaise
- 50 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
-
1 - 2
TL Basilikum, getrocknet
lub 4 Zweiglein Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft - 1 - 2 TL Oregano, getrocknet
- 2 TL Senf
- 20 g Wasser
Erdäpfelwedges
- 1500 g Wasser
- 600 g Erdäpfel, festkochend
- 50 g Weizenmehl
- 1 TL Paprikapulver
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 1 TL Salz
- 300 g Frittieröl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3134 kJ / 750 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelsalat
1 Std.
Käse-Kürbiskern-Stangerl
1 godz. 30 min
Wraps mit Curry-Huhn
25 min
Spinat-Käse-Kroketten
1 Std.
Mini-Calzoni mit Schinken und Zucchini
1 godz. 45 min
Backofen-Nuggets
40 min
Pizza Wraps
1h 15min
Wraps mit RUPP Cheddar und gebratener Hühnerbrust
35 min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Spicy Potato Wedges
50 Min
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45 Min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 Min