Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"

Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"

4.6 82 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Salsa "de luxe"
  • Frischkäse
    100 g
  • Mayonnaise
    150 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    50 g
  • Basilikum, getrocknet
    1 - 2 TL
    4 Zweiglein Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
  • Oregano, getrocknet
    1 - 2 TL
  • Senf
    2 TL
  • Wasser
    20 g
Erdäpfelwedges
  • Wasser
    1500 g
  • Erdäpfel, festkochend
    600 g
  • Weizenmehl
    50 g
  • Paprikapulver
    1 TL
  • Knoblauch, gemahlen
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Estragon, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Frittieröl
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 750 kcal / 3134 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...