Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"
TM6 TM5

Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"

4.6 (68 ocen)

Składniki

Salsa "de luxe"

  • 100 g Frischkäse
  • 150 g Mayonnaise
  • 50 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
  • 1 - 2 TL Basilikum, getrocknet
    lub 4 Zweiglein Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
  • 1 - 2 TL Oregano, getrocknet
  • 2 TL Senf
  • 20 g Wasser

Erdäpfelwedges

  • 1500 g Wasser
  • 600 g Erdäpfel, festkochend
  • 50 g Weizenmehl
  • 1 TL Paprikapulver
  • 1 TL Knoblauch, gemahlen
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 1 TL Thymian, getrocknet
  • 1 TL Estragon, getrocknet
  • 1 TL Salz
  • 300 g Frittieröl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3134 kJ / 750 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
65 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy