Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de nata (35% de grasa)
- 190 g de leche entera (y algo más para pincelar)
- 30 g de mantequilla (y algo más para engrasar)
- 110 g de azúcar
- 600 g de harina de fuerza
- 90 g de clara de huevo
- 9 g de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de leche en polvo entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 116.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Pan de calabacín y zanahoria con pipas
1h 45min
Pan greñado art
3h 30min
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Helado de crema de leche
11 godz. 30 min
Pan brioche de hamburguesa
2 godz. 10 min
Brioche rápido
1h 50min
Chapata con masa madre
17 Std.
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Pan de Viena con frutos secos
45min