![Macarons de fresa Macarons de fresa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95e83479-d2cc-44da-bada-4aea1e9a37ab/Derivates/281ada4b-6a6a-4a43-b4d8-119928a805b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de fresa
- 120 g de chocolate blanco en trozos
- 60 g de fresas limpias y secas
- 5 g de zumo de limón
- 10 g de azúcar
Almendra y azúcar glas
- 95 g de almendra molida no casera
- 95 g de azúcar glas
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 75 g de azúcar
- 20 g de agua
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario rojo en pasta o gel (p. ej. Wilton®)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 272 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 7.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulant de chocolate
25 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Cuernos de brioche
2sa 30 dk
Erizos de galleta
1 godz. 30 min
Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)
2sa 30 dk
Ovillo de Navidad
3sa
Panecillos de beicon con pera y tomillo
15 Std.
Muffins de corazón
40 min
Casitas navideñas de galleta
1 godz. 30 min
Mini tarta de queso japonesa sin gluten
1 godz. 30 min
Pan de muerto
3sa
Pan payés con masa madre
16h