Bøffer med persillerod- og gulerodspuré, karamelliserede løg og sprøde persillerodstrimler

Bøffer med persillerod- og gulerodspuré, karamelliserede løg og sprøde persillerodstrimler

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • pastinak hel, skrællet
    1
  • vegetabilsk olie plus ekstra til stegning
    10 g
  • smør
    30 g
  • skalotteløg halveret på langs
    350 g
  • Marsala vin, sød
    90 - 100 g
  • aprikosmarmelade
    80 g
  • bukkehornfrø
    ½ tsk
  • salt
    1 ¼ tsk
  • gulerødder skåret i stykker
    200 g
  • pastinak skåret i stykker
    200 g
  • smør i stykker
    30 g
  • mælk
    250 g
  • worcestershire sauce
    20 g
  • kanel, stødt
    ¼ tsk
  • oksekødsfileter
    2
  • fed hvidløg
    3
  • blandede krydderurter, friske
  • smør til stegning
    2 spsk
  • sort peber, stødt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 960 mg
Białko 40 g
Kalorie 3442 kJ / 823 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie