Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de harina de trigo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 25 g de aceite de oliva
- 15 g de manteca de cerdo
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 20 g de pesto de albahaca (ver sugerencia)
- ½ cucharadita de hierbas provenzales secas
- 1 cucharadita de pimentón
- 20 g de tomate concentrado
- ½ - 1 cucharadita de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 195 kJ / 47 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 62 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Vigilantes de azúcar
2h 45min
Pan plegado de ajo y hierbas
1h 40min
Palitos crujientes con semillas
30 min
Crackers al romero
1 godz. 15 min
Pan blanco
3h 10min
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15h 30 min
Hamburguesa de cerdo con pan al vapor
1 godz.
Palitos de queso y orégano
2 godz.
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y tomate fresco
3h 20 min
Cuernos de brioche
2 godz. 30 min
Panecillos artesanos
1h 30min