Bayerischer Leberkäse
TM6 TM5

Bayerischer Leberkäse

3.3 (7 ocen)

Składniki

Vorbereitung (am Vortag)

  • 200 g Schweinebauch, ohne Schwarte (siehe Tipp), fett
  • 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
    lub 300 g Schweinehackfleisch

Zubereitung

  • Öl zum Einfetten
  • 80 g Crushed Ice (siehe Tipp)
  • 70 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Besprühen
  • 20 - 30 g Zwiebel (opcjonalnie)
  • 1 Pck. Compound für bayerischen Leberkäse (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1214 kJ / 290 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.3 g
Sód
1557 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy