香炒佛手瓜
TM6

香炒佛手瓜

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 40 克 小红葱
  • 20 克 蒜瓣
  • 500 克 佛手瓜 ,去皮,去除核心最厚的部分,切成适合通过进料器的四等块
  • 150 克 红萝卜 ,去皮,切成适合通过进料器的块状
  • 20 克 长辣椒 ,对角斜切成片
  • 2 公分 南姜 ,拍扁
  • 2 片 月桂叶
  • 25 克 虾米 ,浸软
  • 20 克 植物油
  • 1 茶匙 盐
  • 1 茶匙 鸡精粉 ,自制或市售
  • 1 茶匙 糖
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
511 kJ / 122 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4 g
Sód
821 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy