Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 10 克 葱 ,切葱花
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 100 克 新鲜香菇 ,切片
- 600 克 水
- 300 克 牡蛎,新鲜的 ,只取牡蛎肉
- 200 克 嫩豆腐 ,切块
- 2 汤匙 淀粉 ,加4汤匙水勾兑成水淀粉
- 1 茶匙 盐 (约5克)
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 葱 ,适量,切葱花,装饰用
- 新鲜香菜 ,适量,切段,装饰用
- 1 茶匙 麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2106.5 kJ / 503.3 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 27 g