芒果椰子冷汤
TM6 TM5 TM31

芒果椰子冷汤

(Brak ocen)

Składniki

  • 2 瓣 蒜头
  • 20 克 姜 ,切片
  • 1 新鲜红辣椒 ,去籽,粗切,加上额外的装饰
  • 80 克 紫洋葱 ,切小块
  • 300 - 350 克 熟芒果 ,去皮去核,取肉
  • 1 个 黄甜椒 ,去籽,切块,约120克
  • 40 克 花生酱
  • 400 克 椰奶
  • 100 - 150 克 冰块 (opcjonalnie)
  • 1 克 香菜籽粉 ,约½茶匙
  • 2 - 3 克 盐 ,约½茶匙
  • 2 - 3 小撮 白胡椒粉
  • 新鲜香菜叶 ,装饰用
  • 无盐烤腰果 ,装饰用
  • 适量 芝麻油 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1376.2 kJ / 328.9 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
6.4 g
Sód
368.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy