Revet kartoffelpandekager

Revet kartoffelpandekager

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner

Składniki

  • kartofler skrællet og skåret i stykker, der passer gennem påfyldningsrøret (se tip)
    750 g
  • løg skåret i halve
    100 g
  • fed hvidløg efter smag (valgfrit)
    1 - 2
  • hvedemel plus en ekstra 1-1,5 spsk om nødvendigt
    70 g
  • æg
    2
  • havsalt efter smag
    1 - 1 ½ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ¼ - ½ tsk
  • vegetabilsk olie til stegning, plus ekstra efter behov
    2 spsk
  • flormelis til at drysse
  • creme fraiche til serveringen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 635 mg
Białko 9 g
Kalorie 10509 kJ / 253 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie