Safranquinoa med kylling i peberfrugt og tomatsauce

Safranquinoa med kylling i peberfrugt og tomatsauce

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portioner

Składniki

  • salt
    2 tsk
  • peber, stødt
    ½ tsk
  • hele kyllingelår
    6
  • røde peberfrugter skåret i stykker
    180 g
  • tomater opdelt
    300 g
  • olivenolie
    40 g
  • fed hvidløg
    2
  • kanel, stødt
    ½ tsk
  • spidskommen, stødt
    ½ tsk
  • cayennepeber, stødt (opcjonalnie)
    ½ tsk
  • abrikoser, tørrede, udstenede skåret i tynde skiver
    50 g
  • mandler, flager
    50 g
  • cashewnødder, rå
    50 g
  • rosiner
    50 g
  • løg
    50 g
  • safran (ca. 15 tråde)
    ¼ tsk
  • vand
    1300 g
  • quinoa
    150 g
  • grønne bønner, friske
    300 g
    300 g grønne bønner

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2169 kcal / 9075 kJ
Białko 120 g
Tłuszcz 84 g
Węglowodany 280 g
Błonnik 80 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie