Bagt gurkemejefisk med tomatsalsa

Bagt gurkemejefisk med tomatsalsa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • olivenolie
  • hvid fisk, fileter udbenet (ca. 200 g hver)
    4
  • salt
    2 tsk
  • limesaft
    1 spsk
  • macadamia nødder
    10 g
    10 g mandler
  • citrongræs, frisk skåret i 1 cm stykker
    10 g
    10 g ingefær, skåret i 1 cm stykker
  • kaffir limeblad, frisk (opcjonalnie) skåret i tynde skiver
    1
  • fed hvidløg
    2
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • olivenolie
    30 g
  • skalotteløg halveret
    50 g
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • cherrytomater
    300 g
  • ris, hvide, basmati
    200 g
  • vand
    1000 g
  • koriander, frisk skåret i stykker, plus ekstra til pynt
    5 g
  • rød chili, alle typer (opcjonalnie)
    1
  • lime skåret i tern
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461 kcal / 1927 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1266 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie