Wersje kompatybilne
Natuurlijk zoete appel- en dadelcake (gluten- en zuivelvrij)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g zonnebloem boter, zuivelvrij, plus extra voor het invetten
- 80 g gepelde amandelen
- 150 g ontpitte dadels
- 300 g appels (bv. Bramleys), geschild, met klokhuis, in stukken gesneden
- 80 g glutenvrij witte bloem
- 1 tl bakpoeder, glutenvrij
- 1 tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 3 eieren, medium (53-63 g)
- crème fraîche, voor het opdienen
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
Brak ocen
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Brak ocen
Soba noodle mee goreng
Brak ocen
Pulled barbecue jackfruit
25 Min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Fatayer met kaas en munt
2 Std.
Avocadosap met dadels
5 Min
Muntthee
25 Min
Harira
7h
Gestoomde spinaziecake
35 Min
Gestoomde marmercake
1 Std. 30 Min
Simit - Turkse sesam bagel
2 Std. 10 Min