Wersje kompatybilne
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blackberry vinegar snow
- 5 gelatine leaves, silver
- 180 g water, plus extra to soak
- 40 g apple cider vinegar
- 60 g sugar
- 250 g fresh blackberries
Burnt tahini custard
- 500 g thickened cream
- 100 g honey
- 6 egg yolks (see Tips)
- 60 g tahini
- 5 gelatine leaves, silver
- water, to soak
Poached quinces
- 850 g water
- 150 g red wine
- 400 g caster sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 3 star anise
- 2 cinnamon quills
- 2 whole cloves
- 2 dried bay leaves
- 2 whole black peppercorns
- 2 quinces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2560.2 kJ / 611.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 52.8 mg
Alternatywne przepisy
Guacamole with mango
10min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2 godz. 40 min
Baklava cheesecake
25h 45 min
Salsa verde
5 Min
Tropical jelly with coconut yoghurt (Diabetes)
4 godz. 40 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 godz. 15 min
Guacamole
10min
Mayonnaise
5 Min
Pumpkin and ginger soup
35min
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Traditional hommus
25h 5min