Wersje kompatybilne
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blackberry vinegar snow
- 5 gelatine leaves, silver
- 180 g water, plus extra to soak
- 40 g apple cider vinegar
- 60 g sugar
- 250 g fresh blackberries
Burnt tahini custard
- 500 g thickened cream
- 100 g honey
- 6 egg yolks (see Tips)
- 60 g tahini
- 5 gelatine leaves, silver
- water, to soak
Poached quinces
- 850 g water
- 150 g red wine
- 400 g caster sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 3 star anise
- 2 cinnamon quills
- 2 whole cloves
- 2 dried bay leaves
- 2 whole black peppercorns
- 2 quinces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2560.2 kJ / 611.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 52.8 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 min
Pickled fruit
744 Std. 45 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Kvass fermented beetroot salad
168h 15 min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Basic nut butter
30 min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Berry chia jam
3h 15min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h