Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)

Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
8 portions

Składniki

Blackberry vinegar snow
  • gelatine leaves silver
    5
  • water plus extra to soak
    180 g
  • apple cider vinegar
    40 g
  • sugar
    60 g
  • fresh blackberries
    250 g
Burnt tahini custard
  • thickened cream
    500 g
  • honey
    100 g
  • egg yolks (see Tips)
    6
  • tahini
    60 g
  • gelatine leaves silver
    5
  • water to soak
Poached quinces
  • water
    850 g
  • red wine
    150 g
  • caster sugar
    400 g
  • lemon peel only, no white pith
    1
  • star anise
    3
  • cinnamon quills
    2
  • whole cloves
    2
  • dried bay leaves
    2
  • whole black peppercorns
    2
  • quinces
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 611.9 kcal / 2560.2 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 80.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Sód 52.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...