Urządzenia i Akcesoria
Classic Wholemeal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 slices
Składniki
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast¾ tsp
-
strong wholemeal bread flour200 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting50 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
light brown muscovado sugar½ Tbsp
-
unsalted butter soft25 g
-
water lukewarm150 g
-
olive oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
142.8 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
463.9 kJ /
110.9 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye Bread Rolls
4 godz.
Cottage Loaf
3 godz. 30 min
White Finger Rolls
3 godz. 30 min
Cheddar Soda Bread Rolls
50 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Sandwich bread
3 godz.
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Sandwich Bread
3 godz.
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Yoghurt Bread
2 godz.
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min