Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 克 吻仔魚
- 880 克 水
- 2 大匙 太白粉
- 400 - 500 克 蒲瓜 (約1 顆),去皮去籽,切片0.5公分寬
- 香油
- 20 克 蔥 ,1支,切蔥花
- ½ 茶匙 烹大師鰹魚高湯粉
- ¼ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1442 mg