![Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7acf495db3e15cc683e62f99c14b7e2b/Derivates/ade0f5293351cfcff0bc0134a588a6a0cbeb310e.jpg)
Wersje kompatybilne
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g Minze, abgezupft
- 15 g Koriander, abgezupft
- 1 Chilischote, nach Wunsch entkernt
- 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 400 g gelbe Möhren, in lange Streifen gehobelt
- 50 g Öl und mehr zum Frittieren
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Curry
- 1 TL Sesam
- 2 TL Schwarzkümmel-Samen
- 250 g Halloumi, in 4 Stücke geschnitten
- 120 g Tel Kadayif (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1727 kJ / 413 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1662 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinierte Süßkartoffelscheiben mit Kräuterjoghurt
30min
Pikantes Mole-Hähnchen
55min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Kartoffel-Rosmarin-Fladen
1 Std.
Gefüllte Spinattortillas
1 Std.
Süßkartoffel-Spargel-Pizza
1 godz. 30 min
Lachs mit Spinat-Nocken und Zitronensauce
1 Std.
Gefüllter Hefekranz
2 Std. 15 Min
Schneller One-Pot-Tomaten-Reis
1h 5min
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
1 Std.
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.