Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 80 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
-
80
g brauner Zucker
lub 80 g Zucker - ½ rote Chilischote, frisch, ggf. entkernt
- 400 g Zwiebeln, geachtelt
- 40 g Weißweinessig
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- ¼ TL Curry
- ¼ TL Ras el Hanout
- 1 TL schwarzer Sesam
- 200 g Feta, zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 163 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread mit Salzkaramell
3 Std.
Persischer Ofentoast
25 Min
Strudel mit Sauerkrautfüllung
1 Std. 30 Min
Zwiebel-Käse-Focaccia
50min
Camembert-Soufflé
45min
Herzhafte Baklava
1 Std.
Käse-Zwiebel-Tarte
1h 45min
Cheddar-Salbei-Scones
40min
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2h
Gemüsetarte mit Feigentopping
1 Std. 30 Min
Fatayer mit Rinderhack
2h
Cheddargebäck
40min