![Menudo de res rojo Menudo de res rojo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5c165f22929318f4316875687c9d9e8/Derivates/8ffd709b8e4aae98c206bf7485aae68bb2c9bec8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chile ancho, desvenado y
en trozos - 1 tortilla, en trozos
- 10 g aceite vegetal
- 1900 g de agua
- 60 g de vinagre de manzana
- 1000 g de pancita de res, limpia y en trozos de 5 cm
- 200 g de huesos de res
- 200 g hueso de res, chamorro o tobillo
- cebolla
- de ajo
- de orégano
- de hierbabuena fresca
- sal, al gusto
Para servir
- cebolla, picada
- chile de árbol seco
- orégano seco
- limones, en cuartos
- aguacate, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 1800.8 kJ / 430.4 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 387.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pay de guayaba con almendras
4h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Birria
1 godz.
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Pierna de cerdo colorada
1 godz.
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 Min
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1 godz. 30 min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Conejo adobado
13 godz.
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Chilorio
1 godz.
Pierna adobada navideña
1h 45min