Appelsinkylling med couscous og pinjekerner

Appelsinkylling med couscous og pinjekerner

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

Sauce
  • fed hvidløg
    1
  • mayonnaise
    100 g
  • strimmel appelsinskal fint revet eller mere efter smag
    1 tsk
  • paprika
    ½ tsk
  • appelsinjuice efter smag
    4 - 6 spsk
Couscous-salat
  • vand
    1000 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 tsk grøntsagsbouillon
  • couscous kæmpe
    250 g
  • rosiner (opcjonalnie)
    50 g
  • havsalt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • kyllingebryst, med eller uden skind, uden ben uden hud, skåret i 3-4 cm stykker (ca. 450 g)
    3 - 4
  • spinatblade, friske
    75 g
  • appelsin skrællet, skåret i segmenter, hvid marv fjernet
    1
  • pinjekerner ristet
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 46 g
Kalorie 2721 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie