Bun bo vien cha gio (kødboller med nudler og forårsruller)

Bun bo vien cha gio (kødboller med nudler og forårsruller)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

Kødboller
  • brød (ca. 1 skive), revet i stykker
    40 g
  • sødmælk
    40 g
  • citrongræs, frisk kun den hvid del
    1 stilk
  • ingefær skrællet
    3 cm
  • rød chili, lang skåret i halve
    1
  • fiskesauce
    2 tsk
  • hakket oksekød
    500 g
  • vand
    500 g
Marinade til kødbollerne
  • honning
    80 g
  • soyasauce
    40 g
  • fiskesauce
    1 spsk
  • lime kun skal
    1
Nuoc cham-sauce
  • fed hvidløg
    2
  • bird’s-eye chili, frisk
    1
  • limesaft
    2 spsk
  • kokosvand usødet
    125 g
  • fiskesauce
    60 g
  • hvid eddike
    60 g
  • sukker, hvid
    2 spsk
Salat
  • glasnudler
    150 g
  • vand, kogende til iblødsætning
  • salatblade
  • agurk skåret i skiver
    1
  • koriander, frisk kun blade
    4 kviste
  • thaibasilikum kun blade
    4 kviste
  • rød chili, frisk skåret i tynde skiver
    1
  • forårsruller skåret i 3 stykker (se tips)
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 609 kcal / 2559 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 3058 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie