Polsk grøntsagssalat

Polsk grøntsagssalat

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portioner

Składniki

Salat
  • gulerødder skrællet og skåret i stykker (4 cm)
    300 g
  • pastinakker skrællet og skåret i stykker (4 cm)
    200 g
  • knoldselleri skrællet og skåret i stykker (4 cm)
    100 g
  • kartofler skrællet og skåret i stykker (4-4,5 cm)
    430 g
  • vand
    500 g
  • æg
    4
  • porrer kun den hvide del, skåret i skiver (1,5 cm)
    70 g
  • agurker skåret i stykker (3 cm)
    250 g
  • æbler skåret i kvarte og kerner fjernes
    180 g
  • ærter, frost (opcjonalnie) optøet
    220 g
Servering
  • mayonnaise (se tip)
    280 - 300 g
  • dijonsennep
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • havsalt
    1 knivspids
  • persille, frisk kun blade, finthakket, til pynt
    1 - 2 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 521 mg
Białko 8 g
Kalorie 1292 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie