Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 400 g de farine de blé (Type 550)
- ¾ cube de levure fraîche (30 g)
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre
- 1 c. à café de poudre de curcuma séché (opcjonalnie)
- 220 g d'eau, tiède
- 40 g d'huile végétale
Farce
-
200
g de saucisse italienne, tout type, sans peau, en morceaux
lub 200 g de saucisse de porc fumée, sans peau, en morceaux - 100 g d'oignon, coupé en 2
- 1 poivron rouge (env. 150 g), en morceaux
- 1 boule de mozzarella, (125 g) égoutté, en morceaux
- 70 g de purée de tomates
- 2 filets d'anchois, au sel (opcjonalnie)
- 1 c. à café d'origan séché
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 997 kJ / 238 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Paneer Tikka
2j
Tendres squelettes
5h
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Pizza Margherita
2j 10 menit
Brownies
50 menit
Focaccia aux oignons
2j
Flatbread garni à la mozzarella
45 Min
Burrito bibimbap
45 Min
Pain aux cinq graines
50 menit
Smoothie bowl tropical aux framboises et aux graines de chanvre
15min
Pain pitta
2j
Pâte de base pour pain
24u. 5min