Speltpizza med nektarin, prosciutto balsamico-glaze

Speltpizza med nektarin, prosciutto balsamico-glaze

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portioner

Składniki

Dej
  • vand
    220 g
  • tørgær
    2 tsk
    20 g gær, smuldret
  • speltmel
    200 g
  • bagehvedemel plus ekstra til afstøvning
    200 g
  • olivenolie plus ekstra til smøring
    20 g
  • havsalt
    1 tsk
Balsamico-glaze
  • balsamico
    250 g
  • sukker
    25 g
Topping
  • peberfrugtpesto
    4 spsk
  • mozzarella skåret i skiver
    250 g
  • parmaskinke revet i store stykker (ca. 80 g)
    6 skiver
  • nektariner hver skåret i 8 segmenter
    2
  • timian, frisk kun blade
    4 kviste
  • rucola
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 733 kcal / 3067 kJ
Białko 32.7 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 90.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie