Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes

Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes

5.0 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • sunflower oil
    750 g
  • floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces that fit through feeder
    500 g
  • medium eggs
    4
  • white wine vinegar
    1 tsp
  • fine sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • fresh dill cut in pieces
    15 g
  • malt vinegar to taste
  • white fish fillets, skinless (e.g. haddock, pollock, cod, approx. 200 g each)
    4
  • anchovy breadcrumbs, homemade (see tip)
    200 g
  • processed cheese slices (opcjonalnie)
    4
  • brioche burger buns
    4
  • tomato ketchup (opcjonalnie) for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1399.6 kcal / 5855.7 kJ
Białko 53.6 g
Tłuszcz 100.5 g
Węglowodany 73.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 1525.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...