Chutney fragole e pepe verde

Chutney fragole e pepe verde

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
1800 g

Składniki

  • 350 g di cipolla rossa di Tropea a metà
  • 40 g di olio di semi di girasole
  • ½ - 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi e tagliato a pezzetti
  • 120 g di mela, qualsiasi tipo non sbucciata, denocciolata e tagliata a pezzi
  • 800 g di fragole pulite e a metà
  • 65 g di grani di pepe verde in salamoia sgocciolati e asciugati
  • 5 g di pepe bianco macinato
  • 5 g di sale
  • 90 g di aceto di vino bianco con 5% di acidità
  • 5 g di cannella in polvere
  • 20 g di timo secco
  • 5 g di zenzero in polvere
  • 500 g di zucchero
    500 g di zucchero gelificante 2:1
  • 5 g di succo di limone (opcjonalnie) (vedere consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 30 g

Sód 42.4 mg
Białko 0.2 g
Kalorie 197.6 kJ / 47.2 kcal
Tłuszcz 0.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...