Chutney fragole e pepe verde

Chutney fragole e pepe verde

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
1800 g

Składniki

  • di cipolla rossa di Tropea a metà
    350 g
  • di olio di semi di girasole
    40 g
  • peperoncino piccante rosso, fresco senza semi e tagliato a pezzetti
    ½ - 1
  • di mela, qualsiasi tipo non sbucciata, denocciolata e tagliata a pezzi
    120 g
  • di fragole pulite e a metà
    800 g
  • di grani di pepe verde in salamoia sgocciolati e asciugati
    65 g
  • di pepe bianco macinato
    5 g
  • di sale
    5 g
  • di aceto di vino bianco con 5% di acidità
    90 g
  • di cannella in polvere
    5 g
  • di timo secco
    20 g
  • di zenzero in polvere
    5 g
  • di zucchero
    500 g
    500 g di zucchero gelificante 2:1
  • di succo di limone (opcjonalnie) (vedere consigli)
    5 g

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 47.2 kcal / 197.6 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 42.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...