Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte intero
- 120 g di yogurt naturale bianco, non dolcificato
- 15 g di timo limonato
- 15 g di mentuccia fresca
- 8 g di sale
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 420 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3349.8 kJ / 800.6 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 80.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 812.2 mg
Alternatywne przepisy
Gelato fiordilatte
10h 30min
Michetta (TM6)
6h 30min
Vincisgrassi
2 Std. 30 Min
Gelato al pistacchio salato
26 godz. 30 min
Zucchero ai lamponi
Brak ocen
Gelato fior di latte
16h 25min
Frozen yogurt alla fragola
10 Std. 20 Min
Gelato alla liquirizia
8 godz. 30 min
Coppetta al caffè
2 Std. 15 Min
Mantecados (Shortbread Andalusi)
2 Std.
Pane tartaruga
20 Std.
Gelato alla crema
10 godz. 15 min