Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fatias de pêra
- 350 g pera s/ casca, s/ caroços, cortada em metades que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- Manteiga q.b. p/ untar
Molho de Caramelo
- 150 g açúcar
- 70 g manteiga fria
- 30 g natas
- 1 c. chá de sumo de limão (ver dica)
Recheio
- 150 g miolo de noz
- 100 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- 130 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 200 g pão francês ou pão de leite, cortado em fatias
- 6 ovos
- 200 g leite
- 120 g queijo ricota
- 30 g farinha de custarda
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 1 c. sopa de açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 8 doses
- Kalorie
- 20709.5 kJ / 4949.7 kcal
- Białko
- 105.3 g
- Węglowodany
- 484 g
- Tłuszcz
- 303.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 128.4 g
- Błonnik
- 30.7 g
- Sód
- 1814.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30min
Pão caseiro
2h
Pão enrolado com calabresa e erva doce
2h 15 min.
Pão recheado com abobrinha e tomate seco
Brak ocen
Pão pita
1 Std. 10 Min
Sequilhos
1h
Quiche de carne seca
Brak ocen
Honeycomb
1h 30min
Sorbet de frutas
5min
Compota de Morango
1h 5min
Pão rústico
2h
Purê de batata e legumes
45min