Ratatouille Galette

Ratatouille Galette

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter diced, frozen
    150 g
  • all-purpose flour plus extra to dust
    300 g
  • ice cold water
    90 g
  • salt
    ½ tsp
Toppings
  • Parmesan cheese cut into pieces
    60 g
  • zucchini unpeeled, ends removed (2-3 zucchini)
    350 g
  • plum tomatoes whole (see Tip)
    350 g
    350 g plum tomatoes, type Roma, whole
  • sun-dried tomatoes, in oil drained
    190 g
  • water
    30 g
  • green onions cut into pieces
    2
  • salt plus extra for seasoning
    ½ tsp
  • black pepper, ground
    1 pinch
  • olive oil to brush
  • fresh basil leaves to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 428.3 kcal / 1786.3 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 310.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...