西湖牛肉羹
TM5 TM6

西湖牛肉羹

4.3 (18 ocen)

Składniki

  • 120 克 牛里脊 ,切丝
  • 1 茶匙 玉米淀粉
  • 20 克 油
  • 1 片 姜 ,切丝
  • 10 克 料酒
  • 80 克 杏鲍菇 ,切丝
  • 150 克 嫩豆腐 ,切丝,清水冲洗。
  • 600 克 鸡高汤
  • 适量 玉米淀粉
  • 适量 水
  • 3 颗 蛋清
  • 10 克 葱 ,切末。
  • 10 克 香菜 ,切末。
  • ½ 茶匙 盐
  • 适量 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
767 kJ / 183.3 kcal
Białko
19.1 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy